Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή.

Ένα ονειρικό ταξίδι στον χρόνο παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους, για να θυμηθούμε τα τραγούδια που έλαμψαν τη δεκαετία του ’50 και συνεχίζουν να λάμπουν μέχρι και σήμερα ετοίμασε το «Μουσικό Κουτί», την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή, οι οποίοι αγαπούν ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’50 και το αποδεικνύουν με τις ερμηνείες και τις διασκευές που έχουν κάνει σε τραγούδια εκείνης της εποχής.

Η θρυλική δεκαετία του ’50 είναι η δεκαετία που «φυτρώνουν» οι σπόροι μιας μεγάλης μουσικής αλλαγής στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, και αποτελεί προάγγελο της έκρηξης που ακολούθησε στη δεκαετία του ’60.

Στο jukebox της εκπομπής οργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι με ελληνικά και ξένα τραγούδια που μας συγκινούν και μας ξεσηκώνουν, σαν να γράφτηκαν σήμερα. Ο Βασίλης Τσιτσάνης συναντά τον Elvis Presley και η μουσική ταξιδεύει στον χρόνο.

Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνεύει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε μία διασκευή του τραγουδιού «Απόψε Κάνεις Μπαμ», που τραγούδησε πρώτη η Σωτηρία Μπέλλου.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έζησε τα παιδικά του χρόνια σε αυτή τη δεκαετία και βέβαια τον σημάδεψαν για πάντα τα πρώτα ακούσματα που είχε σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Σε μία υπέροχη διασκευή από την Μπάντα του «Μουσικού Κουτιού», ο Λάκης Παπαδόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι «Αυτός Ο Άλλος» του Νίκου Γούναρη και ξεσηκώνει το πλατό.

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο αποψινό jukebox, ο Δώρος Δημοσθένους εντυπωσιάζει ερμηνεύοντας Elvis Presley και Big Mama Thornton, σε ένα ποτ πουρί που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μουσικής των ’50s.

Η Πέννυ Μπαλτατζή, χρόνια τώρα αποδεικνύει «ότι είναι ένα κορίτσι από σπάνιο και εξωτικό χαρμάνι» που συνδυάζει μοναδικά όλες τις δεκαετίες.

Απόψε, με τη μελωδική της φωνή, μας ταξιδεύει «Σε Μαγικά Νησιά», σε μία υπέροχη ερμηνεία.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, οι Φίλοι του Κουτιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τα special επεισόδια της εκπομπής.

Το βράδυ της Τετάρτης στις 22:00 καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ