Το «Κρυφά 2» αποτελεί συνέχεια της συλλεκτικής κασετίνας με ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις του Δημήτρη Μητροπάνου που κυκλοφόρησε το 2014.

Φέτος, στις 17 Απριλίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και μία σπουδαία παρακαταθήκη.

Μία εξέχουσα καλλιτεχνική προσωπικότητα και μια σπάνια ανθρώπινη ύπαρξη. Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία του ήταν συνεχής μέσα από τις ηχογραφήσεις του και τις μαγνητοσκοπημένες εμφανίσεις του και η ανταπόκριση του κοινού μοναδική.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έπαψαν ποτέ να μεταδίδουν τα τραγούδια του, o Τύπος αλλά και η τηλεόραση αφιέρωναν στο έργο και την διαδρομή του εκτενή θέματα και άξιοι συνάδελφοι του ερμήνευαν τα τραγούδια του σε συναυλίες τους.

Η Minos EMI, a Universal Music Company τιμώντας τη μνήμη του και με απόλυτο σεβασμό στο ρεπερτόριό του, κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή μορφή ένα διπλό CD με τις ερμηνείες του Δημήτρη Μητροπάνου σε 22 τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Απόστολος Καλδάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Μάνος Λοϊζος και άλλοι.

Ηχογραφήσεις από ζωντανές του εμφανίσεις ανέκδοτες μέχρι σήμερα.

Το υλικό αυτό παραχωρήθηκε από τον στενό του συνεργάτη και ηχολήπτη του από το 1988, Δημήτρη Ευαγγελάτο, ο οποίος ανέλαβε και την επεξεργασία του ήχου.

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος ηχογραφούσε όλα αυτά τα χρόνια κάθε εμφάνιση του Δημήτρη Μητροπάνου και τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, για αρχειακούς λόγους.

Έτσι το 2014 πολλές από αυτές τις ηχογραφήσεις εκδόθηκαν σε μία πενταπλή συλλεκτική κασετίνα από την Minos EMI, a Universal Music Company με συνοδεία ένα βιβλίο αφιερωμένο στον «Δημήτρη» από τον Ευθύμη Φιλίππου και γενικό τίτλο «Κρυφά».

Σήμερα, επιλέγοντας από αυτόν τον καταγεγραμμένο θησαυρό 22 νέες ανέκδοτες ηχογραφήσεις, τραγούδια που αγαπούσε ιδιαίτερα ο ίδιος, κυκλοφορεί αυτό το ανεκτίμητο ντοκουμέντο «Κρυφά 2».

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο Spotify:

ΠΗΓΗ