Το Τυρκουάζ Χαλί υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision.

Είναι παράδοση η πόλη που φιλοξενεί κάθε χρόνο τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να διοργανώνει μία εκδήλωση υποδοχής για τους συμμετέχοντες και παρά τις δυσκολίες του COVID-19, η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το κόκκινο χαλί μετετράπη σε «Τυρκουάζ Χαλί» χάρη στον επίσημο συνεργάτη της διοργάνωσης.

Τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την πανδημία του COVID-19 ελέγχθηκαν και εφαρμόστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι αντιπροσωπείες από την Πολωνία, την Ισλανδία, τη Μάλτα και τη Ρουμανία δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός.

Το Τυρκουάζ Χαλί της Eurovision.

Με την υγεία και την ασφάλεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων, οι καλλιτέχνες άρχισαν να φτάνουν στο Τυρκουάζ Χαλί μόλις ο Ahmed Aboutaleb, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, κήρυξε την επίσημη έναρξη του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ο Ahmed Aboutaleb συνεχάρη επίσης τους διοργανωτές που κατάφεραν να διοργανώσουν το διαγωνισμό υπό δύσκολες συνθήκες.

Eurovision 2021 - Turquoise Carpet
Ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb.

Στο Τυρκουάζ Χαλί της φετινής Eurovision εμφανίστηκαν τόσο η συμμετοχή της Ελλάδας με επικεφαλής τη Stefania και η αποστολή της Κύπρου με εκπρόσωπο την Έλενα Τσαγκρινού.

Η Stefania εντυπωσίασε με την ανανεωμένη εμφάνισή της και το κομψό μαύρο φόρεμα που επέλεξε.

Η 18χρονη τραγουδίστρια εξήγησε επίσης ότι είναι έτοιμη και ενθουσιασμένη για την εμφάνισή της στην Eurovision 2021 και δήλωσε ότι ανυπομονεί να δείξει στο κοινό τα σκηνικά που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα της για την παρουσίαση του «Last Dance», το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα.

Η Stefania και η Ελλάδα θα διαγωνιστούν στο Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2021, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Stefania - Ελλάδα - Greece - Eurovision 2021 - Turquoise Carpet
Η Stefania και η ελληνική αποστολή στο Τυρκουάζ Χαλί.

Η Έλενα Τσαγκρινού εμφανίστηκε στο Τυρκουάζ Χαλί με ένα αποκαλυπτικό strapless floral φόρεμα και δήλωσε ότι το «El Diablo», το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, είναι στην καρδιά της.

Η κυπριακή αποστολή θα πάρει μέρος στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2021, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου.

Έλενα Τσαγκρινού - Κύπρος / Elena Tsagkrinou - Cyprus - Eurovision 2021 - Turquoise Carpet
Η Έλενα Τσαγκρινού στο Τυρκουάζ Χαλί.

Ο Μεγάλος Τελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 22 Μαΐου.

Κάθε βραδιά της διοργάνωσης θα διεξαχθεί με την παρουσία 3.500 θεατών, αριθμός που καλύπτει περίπου το 20% της χωρητικότητας του «Rotterdam Ahoy».

Δείτε όσα έγιναν στο «Τυρκουάζ Χαλί» της Eurovision 2021 παρακάτω:

ΠΗΓΗ