«Είναι χρέος όλων των γυναικών να στηρίζουμε η μία την άλλη», τόνισε η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έκοψε τα μαλλιά της επί σκηνής ως ένδειξη στήριξης στις γυναίκες του Ιράν.

Το βράδυ της Τρίτης 11 Οκτωβρίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη παρευρέθηκε στα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς» του κυπριακού Madame Figaro που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει, αναφέρθηκε λίγο πριν από τον τέλος της εμφάνισής στην άγρια δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών στο Ιράν τον περασμένο Σεπτέμβριο και και στους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες στη χώρα της Μέσης Ανατολής

Σε μία συμβολική κίνηση στήριξης προς τις γυναίκες του Ιράν, η Παυλίνα Βουλγαράκη πήρε ένα ψαλίδι στα χέρια της έκοψε μία τούφα από τα μαλλιά της.

«Έχει έρθει λοιπόν η εποχή που οι γυναίκες σιγά-σιγά διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τα απολύτως ανθρώπινα και αυτονόητα δικαιώματα. Είναι χρέος όλων των γυναικών να στηρίζουμε η μία την άλλη», δήλωσε.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη δημοσίευσε ένα βίντεο από τη στιγμή στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα στα αγγλικά: «Ο κόσμος βλέπει. Δεν είναι μόνες».

Τουλάχιστον 108 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν πριν από σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επίσης τουλάχιστον 93 άλλους ανθρώπους σε ξεχωριστά επεισόδια στην πόλη Ζαχεντάν, στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, ανέφερε η οργάνωση Iran Human Rights.

Στη Ζαχεντάν τα επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά τον βιασμό μιας έφηβης από αστυνομικό.

Το κίνημα αμφισβήτησης στο Ιράν ξέσπασε στις 16 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που πέθανε η 22χρονη Μαχσά Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της

Παρά τις εκατοντάδες συλλήψεις και την αιματηρή καταστολή, το κίνημα, το σημαντικότερο που έχει ξεσπάσει στο Ιράν από το 2019, δεν φαίνεται να περιορίζεται.ΠΗΓΗ