Το μεγαλύτερο σύνολο του έργου του Μάνου Λοΐζου παρουσιάζεται σε τέσσερις παραστάσεις στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Λένε ότι πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στην Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια.

Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε με μόλις δέκα δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα δύο που εκδόθηκαν όσο ζούσε μακριά μας να αφήσει στην μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβριο του 1982, παρουσιάζεται σχεδόν το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, σε τέσσερις παραστάσεις στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» με τη συμμετοχή των πρώτων ερμηνευτών που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερων σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το έργο του αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό best of.

Είναι η πρώτη φορά  που αντιστρέφεται ο στίχος, παίρνουμε τα τραγούδια της καρδιάς και φτιάχνουμε μαζί τους την καινούργια μνήμη.

Τετάρτη 4 Μαΐου

Γιώργος Νταλάρας
Συμμετέχουν Ασπασία Στρατηγού – Κώστας Τριανταφυλλίδης

Ο Γιώργος Νταλάρας, βασικός ερμηνευτής των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου, μας γυρνάει πίσω στην δεκαετία του ’70 πιάνει την μουσική ιστορία του Μάνου Λοΐζου σχεδόν από την αρχή και μας παρουσιάζει δύο εμβληματικούς δίσκους, τις «Θαλασσογραφίες» (1970), και το «Να ‘Χαμε Τι Να ‘χαμε» (1972) και οι δύο σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και στιγμές από τον δίσκο «Τα Τραγούδια Μας» (1976) σε στίχους του Φώντα Λάδη.

Τετάρτη 11 Μαΐου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Μαρία Παπαγεωργίου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει στιγματιστεί και έχει στιγματίσει με την φωνή του κάποια από τα εμβληματικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου.

Επιλέγει σε αυτήν την μοναδική βραδιά να έχει στο πλευρά του τη Μαρία Παπαγεωργίου για να παρουσιάσουν δύο δίσκους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας.

«Τα Τραγούδια Του Δρόμου» (1974) σε στίχους Κωστούλας Μητροπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου αλλά και του ίδιου του συνθέτη και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Μάνος Λοΐζος εν ζωή, το «Για Μια Μέρα Ζωής» (1980), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Δώρας Σιτζάνη, Φώντα Λάδη, Μάνου Λοΐζου και σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.

Κυριακή 22 Μαΐου

Μαρία Φαραντούρη – Μίλτος Πασχαλίδης – Απόστολος Ρίζος

Η Μαρία Φαραντούρη ανοίγει ένα από τα σπάνια κεφάλαια της καριέρας της και μας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ολότητά του έναν δίσκο σταθμό της ελληνικής δισκογραφίας τόσο για το θέμα του όσο και για τον ήχο του, «Τα Νέγρικα» (1975) σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επηρεασμένος πάντα από το έργο του Μάνου Λοΐζου και ο Απόστολος Ρίζος που και εκείνος έχει αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το ρεπερτόριο του συνθέτη μας παρουσιάζουν το «Καλημέρα Ήλιε» (1973) σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και Μάνου Λοΐζο.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν και στιγμές από τον δίσκο «Γράμματα Στην Αγαπημένη» (1983) σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ

Τετάρτη 26 Μαΐου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Γιάννης Διονυσίου – Γιάννης Παπαγεωργίου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες σήμερα στο ελληνικό τραγούδι ανοίγει, ακούει, συγκινείται και μας παρουσιάζει έναν δίσκο χαρακτηρισμένο ακόμα και στον τίτλο του από το όνομα της Χαρούλας, «Τα Τραγούδια Της Χαρούλας» (1979) σε στίχους Μανώλη Ρασούλη.

Και ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, δύο από τους νεότερους καλλιτέχνες που έχουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας συνδέσει το όνομα τους με το λαϊκό τραγούδι, μας γυρνάνε στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου, εκεί από όπου άρχισαν όλα και ίσως στον πιο λαϊκό ηχητικά δίσκο του, τον «Σταθμό» (1968) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μάνου Λοΐζου.

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο
«Μαρία Κάλλας»
Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79
Τηλ. 210 3642540
Ώρα έναρξης: 20:30

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket Services
– Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
– 2107234567
– www.ticketservices.gr

Παραγωγή: ΟΠΑΝΔΑ, Minos EMI

ΠΗΓΗ