Με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Φιλαρμόνια» υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου.

Η συγκλονιστική ιστορία του Μόμπυ Ντίκ μέσα από τη μουσική της παράστασης «Moby Dick The Musical» κυκλοφορεί σε μία μοναδική συλλεκτική έκδοση.

«Ό,τι αφορά τον Μόμπυ Ντικ είναι βαρύ, σοβαρό και μεγάλο, φαλαινώδες! Μιλάμε για εκατομμύρια νότες. Χίλιες κοντά σελίδες παρτιτούρας. Εκατοντάδες ώρες στην παραγωγή. Εκατοντάδες στη διδασκαλία και την ηχογράφηση. Δεν είναι παίξε γέλασε ο Μόμπυ. Διασώθηκα πάνω στο φέρετρο του Κουίκουεγκ, πάνω στην αθωότητα και την αρχετυπικότητα, όπως ο Ισμαήλ – και όπως όλοι οι αναγνώστες που,  μετά από 958 μαγικές σελίδες, φτάνουν στο τέλος της νέας Οδύσσειας της αμερικανικής λογοτεχνίας».

Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου περιγράφει συνοπτικά τη δική του «φαλαινώδη» περιπέτεια για τη γένεση του μουσικού έργου «Moby Dick The Musical», στο οποίο υπογράφει όχι μόνο τη σύνθεση αλλά και το λιμπρέτο, που οδήγησαν στην παραγωγή ενός συναρπαστικού υπερθεάματος.

Μία καλλιτεχνική δημιουργία με ένα αρχικό λιμπρέτο 29.198 λέξεων και 900.000 μουσικών συμβόλων στην παρτιτούρα του, 23 ερμηνευτών επί σκηνής και 12 μουσικών ζωντανά, 430 ωρών πρόβας και 250 ωρών μουσικής διδασκαλίας.

Μία απαιτητική πολύωρη ηχογράφηση για την άρτια, έως την πιο μικρή λεπτομέρεια, απόδοση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος και την τελειοποίηση του λεπταίσθητου ηχητικού τοπίου.

Πρόκειται για μία απόλυτα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική σύνθεση αλλά και παραγωγή, που χαρακτηρίστηκε ως ένα ορόσημο για το ίδιο το έργο του συνθέτη.

Αποτελεί όπως γράφτηκε, πραγματικό κατόρθωμα που καταφέρνει να συλλάβει στη μουσική και στο λιμπρέτο τόσο το επικό μέγεθος όσο και το φιλοσοφικό υπόστρωμα του λογοτεχνικού έργου.

Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που «βουτάει» με όλα τα ρίσκα και χωρίς εκπτώσεις στον ωκεανό της Μουσικής υποσχόμενο ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Η μουσική της παράστασης «Moby Dick The Musica”l κυκλοφορεί από το Onassis Foundation και το Όγδοο Music Group σε μία συλλεκτική πολυτελή κασετίνα, εξαιρετικής αισθητικής, που περιλαμβάνει:

• 3 CD με ολόκληρο το έργο διάρκειας 3 ωρών
• Την εμπλουτισμένη έκδοση του προγράμματος της παράστασης
• 16σέλιδη playlist
• Το λιμπρέτο σε σκληρόδετο βιβλίο 217 σελίδων

Ο κύκλος των παραστάσεων «Moby Dick The Musical» στο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με 23 ερμηνευτές και 12 μουσικούς ολοκληρώνεται στο «Christmas Theater» στις 10 Απριλίου.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι διαθέσιμα προς πώληση στα δισκοπωλεία καθώς και ηλεκτρονικά από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες από το Ogdoo Music Group.

ΠΗΓΗ