Η Akti Music ανακοινώνει με χαρά την ένταξη της ανερχόμενης μουσικού Terselle στον κατάλογο καλλιτεχνών της.

Γνωρίστε την Terselle και την «Έμπνευσή» της.

Πόσο συχνά συναντάμε ένα κομμάτι άγνωστου καλλιτέχνη και μας παίρνει την καρδιά και το μυαλό; Πόσο συχνά το αθόρυβο ντεμπούτο ενός μουσικού κάνει τόσο μεγάλη έκρηξη;

Αυτό ακριβώς συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με το «Έμπνευση» της Terselle, ένα βελούδινο τραγούδι χωρισμού με στοιχεία soul, R’n’B και trip hop, πλαισιωμένο από ένα DIY video indie αισθητικής.

Και όλα αυτά με ελληνικό στίχο.

Η Akti Music με χαρά ανακοινώνει την ένταξη της Terselle στην οικογένεια καλλιτεχνών της και κυκλοφορεί επίσημα την «Έμπνευση» σε όλες τις streaming πλατφόρμες, εν αναμονή του νέου single της μέσα στην άνοιξη.

Ποια είναι η Terselle

Η Ελίνα Τερσενίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαράτοφ της Ρωσίας.

Στα 18 της έφυγε για να ακολουθήσει νομικές σπουδές στην Ελλάδα, την οποία λάτρευε από μικρή μέσα από τις αφηγήσεις των συγγενών της. Άριστη μαθήτρια αλλά εκ φύσεως ασυμβίβαστη, στην τέχνη βρήκε την επανάστασή της και κάπως έτσι γεννήθηκε η Terselle (Τερσέλ).

Στη μουσική βούτηξε από μικρή. Στη Ρωσία φοίτησε σε μουσικό σχολείο, επί σειρά ετών έκανε μαθήματα κλασικού πιάνου και pop jazz vocals, ενώ ήταν και πρώτη σοπράνο σε χορωδία, όμως έτρεφε το ίδιο πάθος που είχε για τον Mozart ή τον Rachmaninov, για το heavy metal και το ρωσικό punk.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ την πρώτη φορά που ανακάλυψε μέσω του MTV τον Moby και τις t.A.T.u. ή την εποχή που σταμάτησε να διασκευάζει κομμάτια άλλων και άρχισε να γράφει τα δικά της. Ήταν μόλις 11 ετών.

Αν και γαλουχήθηκε με κλασική μουσική παιδεία, καλλιτεχνικά διαμορφώθηκε μέσα από τα προσωπικά βιώματά της και τις επιρροές της, οι οποίες κυμαίνονται από Joy Division και Interpol, και από Burial και Aphex Twin μέχρι Lana Del Rey, Amy Winehouse και Αρλέτα.

Όταν γράφει ένα τραγούδι ξέρει από την αρχή τι χρώμα, χαρακτήρα και θέμα θα έχει. Αντλεί έμπνευση από τις εικόνες και τους ήχους γύρω της, τις ιστορίες που ακούει, τα συναισθήματα που βιώνει και τον αδιάκοπο διάλογο ανάμεσα στις εσωτερικές της παρορμήσεις και τον κόσμο που την περιβάλλει.

Η επιστροφή της Akti Music

Το 1988, ο Γιώργος Κυβέλλος μετά από μία πολυετή και επιτυχημένη πορεία στις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες Phonogram, CBS, EMI, εμπνέεται και ιδρύει σε συνεργασία με τη CBS το δισκογραφικό label «Ακτή».

Η «Ακτή» ιδρύεται με σκοπό να παρουσιάσει ρεπερτόριο αληθινής καλλιτεχνικής αξίας και το καταφέρνει υπογράφοντας και κυκλοφορώντας δίσκους, αρχικά, με τους Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, Έλλη Πασπαλά, Διονύση Τσακνή, Βασίλη Λέκκα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λεωνίδα Βελή, Μελίνα Τανάγρη, Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Στάμο Σέμση, Πασχάλη Τερζή.

Το 2021, η «Ακτή» επανασυστήνεται ως δισκογραφική εταιρεία με το όνομα «Akti Music».

Κρατώντας τις ίδιες αξίες και θέτοντας ως βασική της προτεραιότητα τους καλλιτέχνες και το ρεπερτόριό τους, στοχεύει στο να αναδείξει και να εδραιώσει τους νέους μουσικούς ήρωες.

ΠΗΓΗ