Η λιτή και εκφραστική ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου δίνει πνοή στη «Ρητορική».

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεργάζεται με την ταλαντούχα τραγουδοποιό Χριστιάνα Καλατζόγλου και παρουσιάζει το νέο τραγούδι με τίτλο «Ρητορική».

Η «Ρητορική» είναι ένα τραγούδι που μιλά για την απώλεια της αγάπης, την ορμητική ελπίδα που δίνει τη θέση της στη δύσκολη βεβαιότητα του χωρισμού.

Η Χριστιάνα Καλατζόγλου καταπιάνεται με ένα πολυτραγουδισμένο θέμα που αφορά την ανθρώπινη συνθήκη, με έμπνευση και πρωτοτυπία, έχοντας βαθιά γνώση και έλεγχο των εκφραστικών της μέσων.

Ο λόγος της απεικονίζει με ευαισθησία και λυρισμό την εσωτερική ερημιά της ηρωίδας της και η μουσική της υπογραμμίζει εύστοχα την προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τον εαυτό της, από ότι άφησε αλώβητο στο πέρασμά της η απουσία.

Η λιτή και εκφραστική ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου δίνει πνοή στη «Ρητορική» ζωντανεύοντας με παραστατικότητα τις εικόνες των λέξεων και αναδεικνύοντας τη συναισθηματική της δύναμη.

«Σιγά – σιγά αφέθηκα στις φλόγες σου / Και βρήκα σμιλεύοντας τη μοναξιά μου / Και τώρα πια μαζεύω τα κομμάτια μου / Μα πού κουράγιο για να σηκωθώ / Και πώς με συγκρίνεις / Κρυώνω κι έξω βρέχει λησμονιά / Και πώς με αφήνεις / Να χτίζω στην κενή σου αγκαλιά»

Το εξώφυλλο του τραγουδιού «Ρητορική» κοσμεί ένας πίνακας του Φίλιππου Μέρου.

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ