Ένα κλασικό χασάπικο με την αυθεντική φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει το επόμενο ραδιοφωνικό single από το τελευταίο άλμπουμ του «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια» σε παραγωγή του Φοίβου Δεληβοριά.

Μετά το χαρακτηριστικό «Αίνιγμα Η Γυναίκα», έρχεται ένα υπέροχο, κλασσικό χασάπικο να μας θυμίσει τι σημαίνει καλό ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Στου Μυαλού Την Ερημιά».

«Τα παίρνω όλα πάνω μου / Τα πάθη και τα λάθη μου / Καρδιά μου / Απόψε φεύγω μακριά / Και στου μυαλού την ερημιά / Θα σβήσω τη φωτιά».

Η μουσική ανήκει στον ίδιο τον Γιώργο Μαργαρίτη και οι στίχοι στον Κώστα Μπαλαχούτη.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποδεικνύει με τον δίσκο «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια» τη συνθετική φλέβα του, πολύτιμη και σπάνια, όπως η φωνή και ο χαρακτήρας του.

Μέσα στην πανδημία, πήρε την κιθάρα και το μπουζούκι του κι άρχισε να γράφει πυρετωδώς τραγούδια, πάνω σε στίχους του φίλου του Κώστα Μπαλαχούτη, που αγαπά και ξέρει το λαϊκό τραγούδι όσο λίγοι.

Πρώτος ακροατής των τραγουδιών, ακολουθώντας την παράδοση των «ανάποδων» επιλογών του Γιώργου Μαργαρίτη, ήταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, που με ενθουσιασμό ανέλαβε να κάνει την παραγωγή και την ενορχήστρωση.

Ιδού λοιπόν τα «καλά τραγούδια» του τίτλου. Μια από τις πιο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Μαργαρίτη, μία «αυτοβιογραφία» του, ένα δικό του εικονοστάσι απ’ το οποίο περνούν όλοι οι μεγάλοι που τον επηρέασαν, αλλά και όλη του η ζωή: βάσανα, λάθη και πάθη, γυναίκες και φίλοι, χασούρες και γιορτές, η Αθήνα της πανδημίας, το χιούμορ της παρέας που αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναβρίσκεται.

Σέρβικα και country, reggae και καμηλιέρικα ζεϊμπέκικα, χασάπικα με τον τρόπο του Γιώργο Ζαμπέτα ή του Άκη Πάνου, όλα ηχογραφημένα ζωντανά στο στούντιο με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Φοίβο Δεληβοριά και τους μουσικούς σε μεγάλα κέφια.

Ένας δίσκος που μοιάζει να έρχεται από μία άλλη εποχή, πίσω ή μπροστά, μία εποχή που το λαϊκό τραγούδι είναι εκεί, έτοιμο να τα «πει» και να τα «μαρτυρήσει», να ανοίξει ξανά την πόρτα της ζωής.

Το single «Στου Μυαλού Την Ερημιά» και το άλμπουμ «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια» του Γιώργου Μαργαρίτη κυκλοφορούν από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ