O Γιώργος Περρής εντάσσεται στην ομάδα Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) επέλεξε τον διεθνούς βεληνεκούς ερμηνευτή Γιώργο Περρή ως τον νέο Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως για την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα κατά την διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου στο Φουαγιέ του ιστορικού Θεάτρου Παλλάς.

Το έργο της UNICEF και του Γιώργου Περρή θα εστιάσει στην καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών, μια από τις βασικές προτεραιότητες του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα και ένα από τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα που απειλούν την ασφάλεια, την σωματική και ψυχική υγεία και την ευημερία παιδιών και νέων στην Ελλάδα και τον κόσμο.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του ταλαντούχου και άκρως αγαπημένου από μικρούς και μεγάλους Γιώργου Περρή στο δυναμικό των Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως για τα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας», δήλωσε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini.

«Παρά την έλλειψη επίσημων στοιχείων, πρόσφατες έρευνες φανερώνουν ότι τουλάχιστον 1 στα 4 παιδιά στην Ελλάδα έχουν επηρεαστεί από διαφορετικές μορφές βίας, ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και αρμόδιους ιδιωτικούς κα ανεξάρτητους φορείς ώστε να ενισχύσει τόσο την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση μορφών βίας», πρόσθεσε.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα για την ανάληψη καθηκόντων μου ως Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα. Ο τίτλος αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά φέρει και μια ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη. Έχω υπάρξει και εγώ ανυπεράσπιστο παιδί και δεν θέλω να δω κανένα παιδί αδύναμο ή μόνο απέναντι στη βία», δήλωσε ο Γιώργος Περρής.

«Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή αποδέκτες πολλών μορφών βίας, έμφυλης, σεξουαλικής, ενδοοικογενειακής, βίας στα σχολεία, στο διαδίκτυο. Όταν, δε, στη θέση του μάρτυρα ή του αποδέκτη βρίσκεται ένα παιδί, τότε η κοινωνία μας έχει αποτύχει. Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε σκληρά για τα παιδιά, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία τους», συνέχισε.

Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, η Παγκόσμια Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού, Νάνα Μούσχουρη, θέλησε να καλωσορίσει τον Γιώργο Περρή στην οικογένεια της UNICEF αλλά και να απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες μας να διασφαλίσουν ότι οι νέοι και τα παιδιά, κυρίως τα πιο ευάλωτα από αυτά, βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της χώρας.

Γιώργος Περρής - UNICEF

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συνεχάρη τον Γιώργο Περρή και αναφέρθηκε στη διαρκή συνεργασία του ελληνικού κράτους με τον διεθνή Οργανισμό με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας και με πρώτο σταθμό την προώθηση του θεσμού της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης.

Η UNICEF και ο Γιώργος Περρής δεσμεύθηκαν στην άμεση ανακοίνωση επόμενων βημάτων, συνεργασιών και πρωτοβουλιών για την άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ελληνικού κοινού συμπεριλαμβανομένων νέων και παιδιών, σε συνεργασία με κρατικούς, ιδιωτικούς και ανεξάρτητους φορείς, ώστε κάθε παιδί στη χώρα να απολαμβάνει μια ξένοιαστη παιδική ηλικία.

Ο Γιώργος Περρής γίνεται μέλος μιας ομάδας παγκοσμίων και εθνικών Πρεσβευτών Καλής Θελήσεως που μαζί με τη UNICEF υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών σε κάθε γωνιά της Γης όπως οι Αudrey Hepburn, David Beckham, Pink, Katy Perry, Orlando Bloom, καθώς και η Έλενα Παπαρίζου που ανακοινώθηκε ως η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2021 και φυσικά η δική μας Παγκόσμια Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF, Nάνα Μούσχουρη.

Οι Πρεσβευτές της UNICEF είναι σημαντικές προσωπικότητες που μέσω της φήμης και του κύρους τους στον τομέα τους συνεισφέρουν στο έργο του Οργανισμού τα τελευταία 68 χρόνια ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών και νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.unicef.org/greece.

ΠΗΓΗ