Ο Κώστας Μακεδόνας και η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμήνευσαν «Τα Λογοκριμένα».

Μία ακόμα επιτυχημένη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» με τίτλο «Τα Λογοκριμένα».

Ο Κώστας Μακεδόνας και η Ρίτα Αντωνοπούλου συνάντησαν τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση στη μουσική παράσταση του Δημήτρη Χαλιώτη, με τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με εξαιρετικές ερμηνείες που συγκίνησαν το κοινό που για δεύτερη φορά γέμισε το πανέμορφο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μία αναδρομή στα 50 και πλέον χρόνια μουσικής λογοκρισίας στην Ελλάδα ακούστηκαν από τον Κώστα Μακεδόνα και την Ρίτα Αντωνοπούλου τραγούδια που λογοκρίθηκαν, απαγορεύτηκαν ή κατάφεραν να ξεγελάσουν τους αρμόδιους με διάφορα τεχνάσματα παράλληλα με προσωπικές μαρτυρίες, ιστορικά στοιχεία και αφηγήσεις από τον Λεωνίδα Κακούρη και την Ελένη Καρακάση.

Από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι. Τραγούδια με την υπογραφή των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάρκου Βαμβακάρη, Απόστολου Καλδάρα, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Άκη Πάνου και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

O Λεωνίδας Κακούρης και η Ελένη Καρακάση κράτησαν τον ρόλο του αφηγητή ταξιδεύοντάς μας στα σκοτεινά χρόνια της μουσικής λογοκρισίας στην Ελλάδα.

Συμμετείχε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπέγραψαν οι Κώστας Μακεδόνας και Δημήτρης Χαλιώτης.

Μία παράσταση που σίγουρα αξίζει να παρουσιαστεί στο κοινό αρκετές φορές για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ