«Πιέστηκα πολύ και απογοητεύτηκα».

Η Έλενα Τσαγκρινού μίλησε για τη συμμετοχή της στην Eurovision και αποκάλυψε για ποιον λόγο δεν θα έπαιρνε ξανά μέρος στον διαγωνισμό.

Η τραγουδίστρια εκπροσώπησε την Κύπρο στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και τερμάτισε στην 16η θέση του τελικού με το τραγούδι «El Diablo».

«Πήγα το 2021, που ήταν μια δύσκολη εποχή λόγω πανδημίας. Δεν μπορούσαμε να βγούμε καθόλου από το ξενοδοχείο ή να διασκεδάσουμε, όπως συνέβαινε παλαιότερα», είπε η Έλενα Τσαγκρινού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! σχετικά με τις συνθήκες διοργάνωσης του διαγωνισμού.

«Η αλήθεια είναι πως πιέστηκα πολύ και απογοητεύτηκα, όπως και οι θαυμαστές, με τη 16η θέση στον τελικό, αν και το “El Diablo” έχει 41 εκατομμύρια streams στο Spotify», πρόσθεσε.

Η Έλενα Τσαγκρινού στην Eurovision 2021 (EBU / Thomas Hanses)

Η Έλενα Τσαγκρινού απάντησε επίσης στις αντιδράσεις που προκάλεσε το «El Diablo», ιδιαίτερα στους θρησκευτικούς κύκλους στην Κύπρο και αποκάλυψε την πικρία που της προκάλεσε η διαμάχη.

«Ο τίτλος ήταν κάτι που βοήθησε αλλά και όχι. Προκλήθηκαν αντιδράσεις από θρησκευόμενους ανθρώπους στην Κύπρο. Διαφορετικά θα είχαμε πάει καλύτερα», ανέφερε.

«Αυτή η μερίδα του κόσμου δεν κατάλαβε απλά πως είναι ένας τίτλος τραγουδιού και δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο», συνέχισε.

«Μου έμεινε η πικρία για τη θέση που πήραμε. Δεν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision, θεωρώ πως υπάρχουν και άλλες πολύ ωραίες φωνές. Κυνήγησα την πρωτιά τότε, δεν τα κατάφερα και δεν θα ξαναέμπαινα σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε.

Η Έλενα Τσαγκρινού σχολίασε ακόμη την άποψη ότι η Eurovision είναι ένα «πανηγυράκι εθνικών συμμαχιών».

«Πάντως μου έκανε καλό στην καριέρα μου. Δεν πιστεύω ότι σε χαντακώνει. Μπορεί κάποιος καλλιτέχνης να μην έκανε μετά τις σωστές κινήσεις, αλλά δεν γίνεται να κατηγορούμε έναν διαγωνισμό στην πορεία μας», δήλωσε.

ΠΗΓΗ