Μία μουσική παρακαταθήκη με τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία ετών.

Ο Γιώργος Θεοφάνους γίνεται οικοδεσπότης μας σε ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι στην πλούσια μουσική παράδοση μέσα από τρία θεματικά άλμπουμ με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών, όπως παρουσιάστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Ένα Τραγούδι Ακόμα».

Τα τρία άλμπουμ, «Ένα Μικρασιάτικο Τραγούδι Ακόμα», «Ένα Παραδοσιακό Τραγούδι Ακόμα» και «Ένα Νησιώτικο Τραγούδι Ακόμα» αποτελούν μία μουσική παρακαταθήκη με τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία ετών και παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, συντηρώντας τη συλλογική μουσική μνήμη καθώς περνούν από γενιά σε γενιά.

Στο διπλό άλμπουμ «Ένα Μικρασιάτικο Τραγούδι Ακόμα», που έχει και επετειακό χαρακτήρα λόγω των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τραγουδούν οι Πέτρος Γαϊτάνος, Μπάμπης Τσέρτος, Μαριώ, Μάνος Πυροβολάκης, Νάντια Καραγιάννη, Σαλίνα Γαβαλά, Παναγιώτα Βεργίδου, Δήμητρα Μητρούσια και η Λιζέτα Νικολάου.

Διαφήμιση

Στο άλμπουμ ακούμε για πρώτη φορά το τραγούδι «Σμύρνη Εσύ», του Γιώργου Θεοφάνους και του Θάνου Παπανικολάου από τη μοναδική φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου.

Μοναδικές ερμηνείες από τον Πέτρο Γαϊτάνο που μας ταξιδεύουν, μας συγκινούν και μας θυμίζουν την ιστορία μας, τιμώντας τους Έλληνες πρόσφυγες. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τη μουσική και τις μελωδίες.

Ακόμα στο απολαμβάνουμε την ξεχωριστή ρεμπέτισσα Μαριώ, να ερμηνεύει τραγούδια της Μικράς Ασίας και στη συνέχεια ο Μπάμπης Τσέρτος, ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές του λαϊκού ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, μας χαρίζει τις πιο ωραίες στιγμές της λαϊκής μουσικής με τραγούδια σμυρναίικα, παραδοσιακά και αρχοντορεμπέτικα.

Ο Μάνος Πυροβολάκης ο επιτυχημένος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της κρητικής μουσικής, παίρνει την κρητική λύρα του και μας ταξιδεύει με τις μελωδίες του.

Η Λιζέτα Νικολάου μας μαγεύει, μας συγκινεί και εκφράζει μέσα από τα τραγούδια το τραύμα του ξεριζωμού.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό στη Μικρά Ασία είναι και η Νάντια Καραγιάννη, μια τραγουδίστρια με πολυετή καριέρα στον χώρο. Μέσα από τις μελωδίες και τη μοναδική φωνή της αναβιώνει τον σπαραγμό και φέρνει πίσω στη μνήμη μας τις αξέχαστες για τον ελληνισμό πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Η Σαλίνα Γαβαλά ερμηνεύει κομμάτια με νόημα βαθύ. Αν και δεν προέρχεται από τη Μικρά Ασία, ο λαός της έχει βιώσει τον ξεριζωμό και τον πόλεμο, με μνήμες σκοτεινές, καθώς προέρχεται από την Κύπρο.

Στο «Ένα Παραδοσιακό Τραγούδι Ακόμα», αγαπημένα δημοτικά τραγούδια μεταφέρονται μέσα από τη φωνή του Γιάννη Καψάλη, του Κώστα Τζίμα, της Χαράς Βέρρα, της Κωνσταντίνας Τούνη και τον σολίστα Μάκη Τσίκο.

Ο Γιάννης Καψάλης έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στην ηπειρώτικη μουσική όπως και ο παππούς του Χρόνης Καψάλης, ένας από τους σημαντικότερους οργανοπαίκτες ερμηνεύει αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια.

Ο Κώστας Τζίμας, ένας από τους πιο σημαντικούς Ηπειρώτες τραγουδιστές, συγκινεί με τις ερμηνείες του και μιλάει στις καρδιές όλων των Ελλήνων μέσα από την παράδοση.

H Χαρά Βέρρα με τη χαρισματική φωνή της μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Όλους τους καλλιτέχνες της βραδιάς συνοδεύει με το κλαρίνο του ο συγκλονιστικός σολίστας Μάκης Τσίκος, ο οποίος μας χαρίζει και ένα μοναδικό ορχηστρικό τραγούδι.

Διαφήμιση

Στο «Ένα Νησιώτικο Τραγούδι Ακόμα», ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος και οι Νάσια Κονιτοπούλου, Μιχάλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Κονιτόπουλος, Πολυχρόνης Κορρές, Άρης Βερύκοκος και Ειρήνη Βερυκόκου μας ταξιδεύουν μελωδικά στο απέραντο γαλάζιο.

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος με την υπέροχη φωνή του μας ταξιδεύει στα νησιά μας που τόσο αγαπάει και φυσικά στη Νάξο, τη γενέτειρά του, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Η ανιψιά του, Νάσια Κονιτοπούλου, με τη χαρισματική φωνή της ερμηνεύει τραγούδια του πατέρα της Γιώργου Κονιτόπουλου.

Συμμετέχει ο Μιχάλης Κονιτόπουλος, ο μεγάλος γιος του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, ο οποίος έχει δείξει από μικρός την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται και τον Γιάννη Κονιτόπουλο, τον μικρότερο γιο της οικογένειας.

Ακόμα, ακούμε τον Πολυχρόνη Κορρέ, ο οποίος προέρχεται από μουσική οικογένεια και συγκεκριμένα η οικογένειά του εμφανίζεται στον χώρο της μουσικής το 1900 όταν ο προπάππους του Νικηφόρος Κορρές ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο.

Τα άλμπουμ «Ένα Μικρασιάτικο Τραγούδι Ακόμα», «Ένα Παραδοσιακό Τραγούδι Ακόμα» και «Ένα Νησιώτικο Τραγούδι Ακόμα» κυκλοφορούν ψηφιακά από την Panik Oxygen.

ΠΗΓΗ