Μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του αγαπημένου τραγουδιού

Η κορυφαία ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, που δημιούργησε ο καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, συμπράττει με την μοναδική Γλυκερία σε μία ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μνήμη μας.

Το άλμπουμ με τίτλο «Του Έρωτα Και Της Ξενιτιάς» αποτυπώνει αυτή την εξαιρετική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2008.

Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν ερμηνευτές και μουσικοί από την Τουρκία και τη Συρία δείχνοντας έτσι την αμέριστη συνεργασία των λαών μέσα από τον δρόμο της μουσικής και των τραγουδιών.

Το τραγούδι «Ο Γκρεμός» του Μάνου Χατζιδάκι και του Λουκά Στρογγυλού αποτελεί προπομπό της κυκλοφορίας της ηχογράφησης σε διπλό αριθμημένο LP βινυλίου 180gr.

Η υψηλού επιπέδου ερμηνεία της Γλυκερίας και ο χαρακτηριστικός, αναγνωρίσιμος ήχος της Εστουδιαντίνας με τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, μας χαρίζουν μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του αγαπημένου τραγουδιού.

Το τραγούδι «Ο Γκρεμός» του Μάνου Χατζιδάκι κυκλοφόρησε με ερμηνευτή τον Ορφέα Κρεουζή το 1959 σε δίσκο 45 στροφών.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1958, η ορχηστρική έκδοση του τραγουδιού είχε ακουστεί τέλος της ταινίας «Μια Λατέρνα, Μια Ζωή», σε σενάριο του Γιώργου Τζαβέλλα.

O δίσκος «Του Έρωτα Και Της Ξενιτιάς» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου από το Ogdoo Music Group. To τραγούδι «Ο Γκρεμός» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ