Το «Sunrise» είναι η καινούργια ημέρα που ξημερώνει.

Η Ελεονόρα Μανόνα μέσα από το προσωπικό της project «Νora’s Cinematic» μας παρουσιάζει το «Sunrise», το τραγούδι που θα ανοίγει τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο τον οποίο ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Σε στίχους της αδερφής της, Μαρίας Μανόνα και της ίδιας, και μουσική της Ελεονόρας, το τραγούδι αναφέρεται στη δύναμη που βρίσκουμε κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από μία δύσκολη κατάσταση – ή και την κακοποίηση που βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα να έρχεται στην επιφάνεια – και να πιστέψουμε πραγματικά στον εαυτό μας.

Το «Sunrise» είναι η καινούργια ημέρα που ξημερώνει, η καινούργια αρχή. Η στιγμή που ανοίγω τα φτερά μου και πετάω μακριά από οτιδήποτε μου προκαλεί φόβο.

Το όραμα της σκηνοθέτιδας Luna Al Masri για το μουσικό βίντεο του «Sunrise» ήταν να δείξει πώς μέσα από διαφορετικά υλικά και υφάσματα, που το καθένα αναπαριστά μία ιδιαίτερη στιγμή, όταν τα ενώσουμε δημιουργείται το νέο μας φόρεμα – ο νέος μας, δυναμικός εαυτός.

Όλη αυτή την ιδέα μετέφερε η καλλιτεχνική επιμελήτρια Marcelle Fivaz, στη Ρομίνα Καραμανέα και τους μαθητές της. Με τη βοήθεια και την έμπνευσή τους, το όραμα πήρε μορφή ενός ξεχωριστού φορέματος φτιαγμένου αποκλειστικά από παλαιότερα ρούχα, δωρεά της Δανάης Ντανάκα.

Η Ελεονόρα Μανόνα, η Luna Al Masri και η Marcelle Fivaz αναφέρουν σε κοινό σημείωμά τους:

«Περάσαμε όλοι δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια και πολλές φορές είναι δύσκολο να δούμε το μέλλον. Θέλουμε να μην νιώθει κανένας μόνος/η. Θέλουμε να συνεχίσουμε να λέμε δυνατά πως ξημερώνει, πως πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και πως ως γυναίκες, άνθρωποι και καλλιτέχνες, θα συνεχίζουμε να προχωράμε ανεβάζοντας η μία την άλλη. Φτιάξε το “Sunrise” σου με τα χρώματα που αγαπάς και διεκδίκησε τα όνειρα σου!».

Το «Sunrise» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

ΠΗΓΗ