Το «Μουσικό Κουτί» ενώνει τρεις διαφορετικούς κόσμους.

Σε ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι μας προσκαλούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Καλεσμένοι τους στο «Μουσικό Κουτί» είναι ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Kadinelia και ο Novel 729.

Μία ξεχωριστή εκπομπή που περιλαμβάνει τα χωρίς ταυτότητα τραγούδια του Λεωνίδα Μπαλάφα, τη φολκλόρ μουσική των Kadinelia, τα hip-hop κομμάτια του Novel 729, αλλά και τον Δημήτρη Μητροπάνο και παραδοσιακά αφροαμερικανικά και βουλγαρικά τραγούδια.

Καθένας από τους καλεσμένους έχει τις δικές του μουσικές επιρροές, αλλά όλοι πειραματίζονται και διευρύνουν τα όρια του είδους που υπηρετούν.

Διαφήμιση

«Αναστασιά» μας τραγουδάει απόψε ο Λεωνίδας Μπαλάφας, σε στίχους και μουσική του ίδιου.

«Μ’ αρέσει να ακούω διάφορα είδη μουσικής ως ακροατής και έτσι θέλω να είμαι και ως δημιουργός», λέει στη συνέντευξή του ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που έχει γράψει ιστορία δυο δεκαετιών στη μουσική με ένα εκρηκτικό μίγμα ροκ, ρέγγε και παραδοσιακών ήχων και με το διονυσιακό κλίμα των συναυλιών του.

«Αυτοί που πληρώνουν για να με δουν, και με αυτά τα χρήματα θα ζήσω και εγώ την οικογένειά μου, θέλω να λένε “πάμε να ακούσουμε αυτόν τον καλλιτέχνη γιατί τον αγαπάμε και με τα ωραία του και με τα στραβά του, με όλες του τις πλευρές”», συνεχίζει

Τον «Πυροσβεστήρα», σε στίχους Λεωνίδα Μπαλάφα και μουσική Λεωνίδα Μπαλάφα και Locomondo, τραγουδούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με τη συμμετοχή όλης της παρέας στο «Μουσικό Κουτί».

Kadinelia λένε στις Κυκλάδες τα γεράκια που ζευγαρώνουν στον αέρα.

Αυτή την ονομασία επέλεξε ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου, που ξεκίνησαν την πορεία τους ως ντουέτο το 2014 και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές φωνές τους, τη δεξιοτεχνία τους στην κιθάρα και στην τσαμπούνα και τις ευφάνταστες διασκευές τους στα παραδοσιακά.

«Είμαστε μουσικοί, γράφουμε τραγούδια με επιρροή από την παράδοση, αλλά και τη διεθνή μουσική», σημειώνουν.

Τα Kadinelia, με την υπέροχη φωνή της Εύης Σεϊτανίδου, ερμηνεύουν «Γυρεύοντάς Σε», μία δημιουργία της ίδιας.

Ο Novel 729 είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς του hip-hop και έχει ξεχωρίσει για τον πολύ ιδιαίτερο, στοχαστικό και ποιητικό του στίχο.

«Θέλει δύναμη και τόλμη αυτό που αισθάνεσαι να το λες προς τα έξω… Μιλάω βιωματικά και πιάνω θέματα που περιέχουν ένα βάσανο, έναν πόνο», λέει στο «Μουσικό Κουτί».

Διαφήμιση

Απόψε μας τραγουδάει το «Μην Φοβάσαι Όταν Πέφτω», ένα τραγούδι σε στίχους δικούς του και μουσική του Kazal.

Το «Μουσικό Κουτί», που έχει κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα και την αγάπη των τηλεθεατών, συνεχίζει για τρίτη σεζόν το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, με το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα, ενώνουν διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, όπου όλα χωράνε και όλα δένουν αρμονικά.

Το «Μουσικό Κουτί» υποδέχεται καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες και τιμά τους δημιουργούς που με τη μουσική και τον στίχο τους έδωσαν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1.

ΠΗΓΗ