Ένα αξέχαστο ταξίδι στο μαγευτικό σύμπαν του Γιάννη Σπανού.

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού (1934-2019) και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 21:00 παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Έχουν περάσει 48 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στο «Μορμόλη» (1974) και ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο «Φίλε…» (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο «Της Βροχής Και Της Νύχτας».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά και ερμηνεύει ένα πρόγραμμα – φόρο τιμής τον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος, χαρίζοντάς μας εμβληματικά τραγούδια και συμπράττει με τον μαέστρο Κώστα Νικολόπουλο, που διευθύνει την ορχήστρα και ενορχηστρώνει.

Παράλληλα, καλεί στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού πέντε σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου Νέου Κύματος του ελληνικού τραγουδιού, τη Λιζέτα Καλημέρη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Φώτη Σιώτα και τη Νεφέλη Φασούλη, για να προσεγγίσουν ο καθένας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο τις συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Μια σπουδαία καλλιτεχνική ομάδα ετοιμάζει για όλους εμάς ένα αξέχαστο αφιέρωμα, σε μια βραδιά που θα είναι μοναδική και για έναν ακόμα λόγο, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μελωδίες του Γιάννη Σπανού κάτω από τον Ιερό Βράχο, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να κάνει όσο ήταν εν ζωή.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα είμαστε όλοι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για να ζήσουμε το αξέχαστο ταξίδι στο μαγευτικό σύμπαν του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Σπανού.

Στις αρχές του ’60, από τις μπουάτ του Παρισιού και τις λαμπερές συνεργασίες στη γαλλική σκηνή (Ζιλιέτ Γκρεκό, Μπριζίτ Μπαρντό, Σερζ Γκενσμπούρ), ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης Γιάννης Σπανός από το Κιάτο Κορινθίας επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Σπανός ηχογράφησε το πρώτο του ελληνικό τραγούδι, «Μια Αγάπη Για Το Καλοκαίρι», με τη φωνή της Καίτης Χωματά, και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος.

Έκτοτε, για περισσότερα από 60 χρόνια, δημιούργησε μουσική για ραδιόφωνο, θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Μελοποίησε Γάλλους και Έλληνες ποιητές και συνεργάστηκε με μεγάλους στιχουργούς και ερμηνευτές.

Ορόσημα στην πορεία του θεωρούνται οι τρεις «Ανθολογίες» – «Ανθολογία Α’» (1967), «Ανθολογία Β’» (1968), «Ανθολογία Γ’» (1975) – σε στίχους Ελλήνων ποιητών όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Κώστας Καρυωτάκης, η Μυρτιώτισσα, ο Νίκος Καββαδίας κ.ά.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου θα είμαστε όλοι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για να ζήσουμε το αξέχαστο ταξίδι στο μαγευτικό σύμπαν του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Σπανού.

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket Services
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr

ΠΗΓΗ