Ο Στέφανος Κορκολής συνεχίζει τις επιτυχημένες επετειακές παραστάσεις του.

Μετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα με δύο sold out συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και δύο συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, ο Στέφανος Κορκολής συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη τις παραστάσεις για τα 35 χρόνια της καριέρας του στη μουσική.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου, ο Στέφανος Κορκολής θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αιθ. Φίλων Μουσικής – Μ1) σε μια σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, που διευθύνει ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Στη σκηνή μαζί τους η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Μανουσάκη και σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Διαφήμιση

Μια λαμπρή πορεία 25 ολόκληρων ετών γεμάτη επιτυχίες και συναισθήματα ξεδιπλώνετε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, τους μουσικούς που συνοδεύουν τον Στέφανο Κορκολή και τους αγαπημένους ερμηνευτές, δημιουργώντας νέα ακούσματα πάνω στις πολυάριθμες και διαχρονικές επιτυχίες του και αποδεικνύοντας την πολυσχιδή δημιουργία του στη μουσική σκηνή.

Ο Στέφανος Κορκολής, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει το κονσέρτο για μπουζούκι – πιάνο και ορχήστρα που είχε γράψει το 1987 με σολίστ τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής έχει διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις μοναδικές του συνθέσεις αλλά και τις αξεπέραστες επιτυχίες που έχει γράψει για σημαντικούς ερμηνευτές.

Μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Μητροπάνος, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Βίκυ Λέανδρος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Μάριος Φραγκούλης, Γιώτα Νέγκα, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης και Σοφία Μανουσάκη.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως οι Dulce Pontes, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Luca Carboni, Jose Carreras, Teresa Berganza Vargas.

Ο Στέφανος Κορκολής έρχεται για μία μαγική μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην οποία θα παρουσιάσει και συμφωνικά έργα του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κορκολής συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες του για τα 35 χρόνια της καριέρας του αποτελούν τη δεύτερη επί σκηνής συνεργασία του καλλιτέχνη με τη Γιώτα Νέγκα, μετά τη συναυλία τους στο Ηρώδειο το 2018 για να τιμήσουν τον Δημήτρη Μητροπάνο. Την ίδια χρονιά ο συνθέτης της είχε γράψει το τραγούδι «Ήταν Μαζί Σου».

Αν η τέχνη είναι ένας δημιουργικός λαβύρινθος, ο Στέφανος Κορκολής είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που περπάτησε σε όλους τους διαδρόμους της αφήνοντας σε κάθε έναν το δικό του δημιουργικό στίγμα.

ΠΗΓΗ